search

Κοτόπουλο ραγού με παπαρδέλες

Ένα comfort αλλά ελαφρύ φαγητό για κάθε μέρα. Μια μακαρονάδα με κοτόπουλο μαδημένο σε υπέροχη, βελούδινη κόκκινη σάλτσα λαχανικών.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια από το χασάπη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 2 κλων. σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ μέλι
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 800 γρ ντομάτα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 1 συσκευασία ταλιατέλες
  • 300 γρ κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το καρότο και το σέλερι.
  • Σβήνουμε με κρασί.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
  • Έπειτα, βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα ξεψαχνίζουμε, αφαιρώντας τα κόκκαλα.
  • Επαναφέρουμε το ψαχνό στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
Για το σερβίρισμα
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και γαρνίρουμε τριμμένο τυρί.
Cool Artisan