search

Κοτόπουλο με κρούστα μουσταρδομαγιονέζα-παρμεζάνα

Με 3 μόνο υλικά φτιάχνεις το πιο νόστιμο πανάρισμα για κοτόπουλο, μια πεντανόστιμη κρούστα που γίνεται τραγανή στο φούρνο ενώ καταφέρνει με ένα μαγικό τρόπο να δίνει ζουμερό φιλέτο. Η Mustard & Mayo Sauce της Condito έχει όλα όσα ζητάς από μια sauce για να συνδοεύσει κάθε κρέας και βέβαια το κοτόπουλο! Το μαγικό βέβαια είναι ό,τι μπορεί να μπει και στο φούρνο, ψήνεται και δημιουργεί την πιο λαχταριστή κρούστα, χρυσαφένια στο εξωτερικό με υπέροχη υφή και γεύση. Το μίγμα βγαίνει σφιχτό κατά την προετοιμασία και δίνει τέλεια γεύση μόλις ψηθεί, τόσο πολύ που θα αφήσεις το κοτόπουλο και θα θες να φας μόνο την κρούστα.

Tip: Οι ποσότητες αρκούν για 4 μερίδες.



Υλικά

Για το πανάρισμα
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 220 γρ. Mustard & Mayo Sauce Condito
Για το στήσιμο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (περίπου 800 γρ.)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • Πατάτες τηγανητές
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για το πανάρισμα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τη φρυγανιά και τη Mustard & Mayo Sauce Condito.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
  • Κόβουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε πιο λεπτά κομμάτια
  • Αραδιάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
  • Προαιρετικά τους βάζουμε αλάτι και πιπέρι
  • Καλύπτουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλο με μια στρώση από το μίγμα του παναρίσματος.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά στον αέρα στη μεσαία σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο
Cool Artisan