search

Κορμός με πουράκια και φιστίκι Αιγίνης

Φιστίκι Αιγίνης και πουράκια Caprice Παπαδοπούλου δημιουργούν το πιο εντυπωσιακό γλυκό, τέλειο για να κλείσει κάθε dinner όλες τις εποχές του χρόνου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να λιώσεις τα υλικά, να ανακατέψεις κι έπειτα να μεταφέρεις σε φόρμα για κέικ. Μπορείς να διατηρηθεί στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα.



Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί (400 ml) ζαχαρούχο γάλα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ολόκληρα)
  • 200 γρ. Caprice Παπαδοπούλου χοντροσπασμένα (συν έξτρα για το food styling)

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τη σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το κακάο.
  • Αφού λιώσουν καλά προσθέτουμε το φιστίκι.
  • Προσθέτουμε και τα σπασμένα Caprice Παπαδοπούλου
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας για κέικ με Caprice Παπαδοπούλου
  • Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει.