Σήμερα μοιράζομαι μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή για σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο!
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
View this post on Instagram
Διάβασε επίσης
Υλικά
- 2 αυγά
- 230 γρ. ζάχαρη
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 250 ml γάλα
- 230 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κτγ κανέλα
- 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)
- 60 γρ κακάο
- 50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
- 50 γρ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στις αντιστάσεις
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
- Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε και το γάλα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το τζίντζερ και αναμειγνύουμε με ένα αυγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και αναμειγνύουμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, γάλακτος και λευκής και αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και καλύπτουμε ελαφρά την επιφάνεια με κακάο.
- Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα για κέικ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στις αντιστάσεις, για 60 λεπτά, στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
- Μόλις ψηθεί βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προαιρετικά διακοσμούμε με icing.