search

Κέικ σοκολάτα με ελαιόλαδο

Σήμερα μοιράζομαι μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή για σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο!

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 2 αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml γάλα
  • 230 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κτγ κανέλα
  • 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 60 γρ κακάο
  • 50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
  • 50 γρ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στις αντιστάσεις
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
  • Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε και το γάλα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το τζίντζερ και αναμειγνύουμε με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και αναμειγνύουμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, γάλακτος και λευκής και αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και καλύπτουμε ελαφρά την επιφάνεια με κακάο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα για κέικ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στις αντιστάσεις, για 60 λεπτά, στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
  • Μόλις ψηθεί βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με icing.
Cool Artisan