search

Κέικ σοκολάτα με ελαιόλαδο

Σήμερα μοιράζομαι μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή για σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο! Αφορμή για τη σημερινή συνταγή είναι το αφιέρωμα στους Έλληνες παραγωγούς ελαιόλαδου που τρέχει αυτή την περίοδο ένα πολύ αγαπημένο on line παντοπωλείο, το www.olicatessen.gr.

Το Olicatessen το γνώρισα πρώτη φορά σε ένα ταξίδι μου στη Θεσσαλονίκη όταν ο δρόμος μου με έφερε μπροστά από την πόρτα του. Από την πρώτη στιγμή που πέρασα την είσοδο του χάθηκα μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο λιχουδιές παραγωγών από όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Προϊόντα βραβευμένα, με ποιότητα και γεύση που αναβαθμίζουν τις καθημερινές μαγειρικές και μπορούν ακόμα κι ένα γρήγορο βραδινό να το κάνουν γκουρμέ. Σκέψου για πράδειγμα ένα πιάτο με φρυγανισμένο ψωμί και ντομάτα πάνω στο οποίο βάζεις ένα ωραίο καπνιστό αλάτι κι ένα βραβευμένο αγουρέλαιο από τα ράφια του www.olicatessen.gr. Έτσι ξαφνικά έχεις το πιο αμιγώς ελληνικό, γκουρμέ και απολαυστικό βραδινό! Ακόμα και σαν ορεκτικό σε ένα τραπέζι, κάτι τόσο απλό κάνει την πιο μεγάλη εντύπωση.

Εκτός από το φυσικό κατάστημα στη Θεσσαλονίκη (Βίκτωρος Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα) λειτουργεί και το on line κατάστημα www.olicatessen.gr στο οποίο βρίσκεις όλη την ποικιλία προϊόντων και μπορείς να παραγγείλεις από όλη την Ελλάδα.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 2 αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml γάλα
  • 230 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κτγ κανέλα
  • 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 60 γρ κακάο
  • 50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος
  • 50 γρ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στις αντιστάσεις
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός.
  • Ενώ χτυπάμε προσθέτουμε και το γάλα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα, το τζίντζερ και αναμειγνύουμε με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και αναμειγνύουμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, γάλακτος και λευκής και αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και καλύπτουμε ελαφρά την επιφάνεια με κακάο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα για κέικ.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στις αντιστάσεις, για 60 λεπτά, στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
  • Μόλις ψηθεί βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προαιρετικά διακοσμούμε με icing.