search

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΠΙΤΙΚΟ POKE BOWL

Κάθε τόσο και μια άλλη έθνικ κουζίνα ξεπετάγεται από την απομακρυσμένη της γωνία κάθε τόσο αποκτώντας τους δικούς της οπαδούς σε όλη την υφήλιο. Φέτος, είναι η σειρά της Χαβάης και πιο συγκεκριμένα των χαβανέζικων poke bowls, που προφέρονται ποκάι μπολς. Τα poke bowls λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο από τη χαβανέζικα εκδοχή του σούσι που έχει τη δική της αρχιτεκτονική.

Έτσι, αντί να ρολάρεται μέσα σε φύκι, τοποθετείται μέσα σε ένα μπολ. Τη βάση γεμίζει το γνωστό sticky rice και ως topping θα δεις σασίμι, δηλαδή σολομό που επιτρέπεται να καταναλωθεί ωμός ή ακόμα και τόνο σε συνδυασμό με λαχανικά όπως αβοκάντο και τα καρυκεύματα του σούσι.

Το ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση βέβαια είναι πως αυτό το πιάτο μπορεί να έρθει στα ελληνικά δεδομένα και να σου λύσει το ερώτημα: «τι ταπεράκι να πάρω αύριο στο γραφείο;» με μια απλή αλλαγή. Αντικαθιστώντας τον ώμο σολομό με καπνιστό σολομό ή με ψητό σολομό φτιάχνεις ένα πιάτο ιδανικό για το lunch break σου ή ακόμα και για το ταπερακι των παιδιών στο σχολείο.



Υλικά

  • 2 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. σησαμέλαιο
  • 1 κ.γ. σουσάμι, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
  • 200 γρ. σασίμι
  • 1 αβοκάντο σε φέτες
  • 500 γρ. ρύζι για σούσι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, το σησαμέλαιο και το σουσάμι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το σολομό κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε απαλά για να ντύσουμε το σολομό. Μαρινάρουμε για 5 λεπτά.
  • Κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες
  • Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • Για να το σερβίρουμε, μοιράζουμε το ρύζι σε μπολ και από πάνω βάζουμε το σολομό και το αβοκάντο.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με ραπανάκι.
Cool Artisan