Σήμερα φτιάχνουμε μια εύκολη pasta με κρεμμύδια που καραμελώνουμε με τον πιο γρήγορο τρόπο. Ο παραδοσιακός τρόπος καραμελώματος των κρεμμυδιών γίνεται με αργό βράσιμο που κρατάει περίπου 2 ώρες, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Σήμερα, όμως, θα κάνουμε την fast-forward εκδοχή, καραμελώνοντας τα κρεμμύδια με λευκή κρυσταλλική ζάχαρη και ξίδι μπαλσάμικο. Έπειτα θα τα ανακατέψουμε με φρεσκοβρασμένες χυλοπίτες και ανθότυρο.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια- 200 γρ κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 20 ml ελαιόλαδο
- 5 γρ ζάχαρη
- 20 ml ξίδι μπαλσάμικο
- Αλάτι
- 300 γρ χυλοπίτες
- 150 γρ ανθότυρο
- 50 γρ παρμεζάνα
- 1 κτ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Αλατίζουμε κατά βούληση και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ωραίο, χρυσό χρώμα και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Την αφήνουμε να γίνει καραμέλα, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαγειρευτεί πλήρως το κρεμμύδι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Ρίχνουμε μέσα τις βρασμένες χυλοπίτες και προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε 5-6 κτ.σ. νερό (από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά).
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χοντροσπάμε μέσα το ανθότυρο.
- Σερβίρουμε ζεστό.