search

ΠΟΥΤΙΓΚΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακυκλώσεις ένα μπαγιάτικο τσουρέκι και να φτιάξεις εκ νέου ένα γλυκάκι.



Υλικά

  • 1/2 τσουρέκι, κομμένο σε φέτες 2 εκ.
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. γάλα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. φουντούκια, χοντροσπαμένα
  • 150 γρ. υγρή μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο για το ταψί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 2 βανιλίνες
Για το γαρνίρισμα:
  • 1/2 λεμόνι, ξύσμα
  • 10 φουντούκια, χοντροσπασμένα

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
  • Τοποθετούμε τις φέτες του τσουρεκιού τη μία πλάγια πάνω στην άλλη
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφριά τα αυγά.
  • Προσθέτουμε στο μπολ και το γάλα, την κρέμα, το τυρί, τα φουντούκια, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το μείγμα στο τσουρέκι ώστε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C με αέρα.
  • Μόλις το τσουρέκι μας απορροφήσει όλο το υγρό, το βγάζουμε από το ψυγείο και το ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και φουντούκια.
Cool Artisan