search

Γιουβέτσι κοτόπουλο

Γιουβέτσι κοτόπουλο! Καλοκαιρινό, ελαφρύ και πολύ αρωματικό! Τα 3 μυστικά που πρέπει να προσέξεις είναι :

1. Πρώτα σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα κι έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά
2. Πάντα θωρακίζουμε το κριθαράκι σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πριν το βάλουμε στο ταψί για να μην λασπώσει
3. Προσέχουμε την αναλογία κριθαράκι με σάλτσα στο ταψί. Αρχικά η σάλτσα μας πρέπει να είναι αρκετά πηχτή. Έπειτα η αναλογία πρέπει να είναι 1:3 δηλαδή για 500 γρ. Κριθαράκι θα βάλουμε 1,5 λίτρα υγρού. Μετράμε τη σάλτσα και προσθέτουμε καυτό νερό για να πετύχουμε τη σωστή αναλογία.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλο)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 800 gr. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 500 γρ κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά
  • Προσθέτουμε κρεμμύδι, πράσο, σκόρδο, καρότο κι ανακατεύουμε.
  • Μετά από 3 λεπτά σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ και το τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο, δαφνόφυλλο και θυμάρι.
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και ένα λίτρο νερό.
  • Σιγοβράζουμε για μία ώρα.
Για το κριθαράκι
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κριθαράκι
Για το στήσιμο του ταψιού
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις
  • Βάζουμε το ταψί μας να κάψει στο φούρνο για 4-5 λεπτά.
  • Βάζουμε το κριθαράκι στο ταψί.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Υπολογίζουμε τη ποσότητα της σάλτσας σε μια κανάτα προσθέτοντας βραστό νερό μέχρι να φτάσουμε το 1,5 λίτρα.
  • Ψήνουμε 200°C στις αντιστάσεις ανακατεύοντας τακτικά με μια σπάτουλα.
  • Βγάζουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.
Cool Artisan