search

Γιαουρτογλυκό με λεμόνι και μπισκότα

Ένα δροσερό γλυκό με βάση το γιαούρτι που σε περιμένει στο ψυγείο να το απολαύσεις απευθείας με το κουτάλι. Παίρνει τη γλυκιά του γεύση από το lemon curd (κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή) και τα μπισκότα ΦρουτοΓεμιστά Παπαδοπούλου με λεμόνι που βάζεις ολόκληρα. Tip: Εγώ το φτιάχνω σε τσέρκι με αποσπώμενη βάση, αλλά εσύ μπορείς να το στήσεις σε ό,τι ταψάκι (μεταλλικό ή γυάλινο) έχεις στο σπίτι. Μπορείς ακόμα να το φτιάξεις και μέσα σε ένα ταπεράκι και να το βάλεις στο ψυγείο! Ετοίμασε το σε ποτήρια τύπου μαρτίνι για να κλείσεις ένα δείπνο με φίλους και να τους εντυπωσιάσεις!



Υλικά

  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. lemon curd
  • 15 μπισκότα ΦρουτοΓεμιστά Παπαδοπούλου
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 1/2 λεμόνι χυμό
  • 5 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το lemon curd, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά
  • Βάζουμε το χυμό λεμονιού μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι να πάρει βράση
  • Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα φύλλα ζελατίνης τα ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το μείγμα λεμονιού μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε και τα μπισκότα ΦρουτοΓεμιστά Παπαδοπούλου και ανακατεύουμε
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι το οποίο μπορεί να είναι ένα απλό ταψί ή τσέρκι και παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Cool Artisan