Πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για αλμυρή πίτα με γλυκό τραχανά, χωρίς φύλλο.
Υλικά
- 220 γρ. τραχανά γλυκό
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες χωρίς τη φλούδα τους και λιωμένες με ένα πιρούνι (όχι πουρέ)
- 130 γρ. τυρί φέτα
- 600 γρ. γάλα πλήρες ή και κατσικίσιο καλύτερα. Μπορεί να χρειαστεί λίγο ακόμα ανάλογα τον τραχανά.
- 2 αυγά
- 80 γρ. λάδι
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
- (αλάτι επιπλέον ανάλογα με το τυρί)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το χέρι. Θέλουμε να πάρουμε ένα χυλό, κάτι ανάμεσα σε κρέμα γάλακτος και γιαούρτι.
- Λαδώνουμε καλά ένα ταψάκι 25x35 εκ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε αυτό.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά και η πίτα μας είναι έτοιμη όταν ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
- Σερβίρουμε ζεστή.