search

Εκμέκ σοκολάτα με βάση τσουρέκι

Το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό για τα γιορτινά τραπέζια! Η βάση από τσουρέκι παντρεύεται με τη σοκολάτα και δημιουργούν ένα υπέροχα, απολαυστικό αποτέλεσμα. Το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης δίνει μια γιορτινή νότα στην όψη και το απαραίτο “crunchy” στην υφή.



Υλικά

Για την βάση
  • 1 τσουρέκι 450 γρ.
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για την κρέμα σοκολάτα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 750 γρ. γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
Για τη σαντιγί
  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Κόβουμε το τσουρέκι σε μικρά κομμάτια.
  • Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη βάζουμε στη φωτιά και όταν λιώσει η ζάχαρη τη βγάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε μέσα τη σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για να λιώσει η σοκολάτα και όταν λιώσει μεταφέρουμε το μείγμα μέσα στο μπολ με τα τρίμματα του τρουρεκιού.
  • Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα να πάει παντού το σοκολατένιο σιρόπι και μετά χτυπάμε με μίξερ χειρός
  • Μεταφέρουμε το μείγμα αυτό σε ένα τσέρκι ή σε ένα ταψάκι 25Χ35 εκατοστά.
  • Το απλώνουμε καλά να έχει το ίδιο πάχος παντού.
  • Πιέζουμε καλά με ένα ποτήρι για να γίνει μια ισόπαχη βάση καθώς παγώνει στο ψυγείο.
  • Το μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα
  • Παίρνουμε 1 φλιτζάνι από το μετρημένο γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν
  • Προσθέτουμε το μίγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί.
  • Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα.
  • Στρώνουμε την κρέμα σοκολάτας επάνω στo τσουρέκι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
  • Για τη σαντιγί: Χτυπάμε καλά τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη αχνη και την βάζουμε σε κορνέ.
  • Βγάζω το γλυκό από το ψυγείο και διακοσμούμε με τη σαντιγί επάνω στην σοκολατένια κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε
Cool Artisan