Μια πανεύκολη συνταγή για κέικ πορτοκάλι με χυμό και ξύσμα και μια γενναία δόση γιαουρτιού!
Υλικά
- 250 γρ βούτυρο
- 300 γρ ζάχαρη
- 4 αυγά
- 400 γραμμάρια γιαούρτι (2 κεσεδάκια)
- ξύσμα από 4 πορτοκάλια
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες
- 500 γρ φαρίνα
- 1 κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
- Συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το ξύσμα και τις βανίλιες ενώ χτυπάμε συνεχώς
- Τέλος προσθέτουμε -σιγά σιγά- το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ για άλλα 4 λεπτά.
- Καλύπτουμε μια μεγάλη φόρμα για κέικ ή 8 μικρές όπως έκανα εγώ με βούτυρο και αλεύρι (αν έχετε αντικολλητικά σκεύη δεν χρειάζεται!).
- Ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για 50 περίπου λεπτά για τη μεγάλη φόρμα ή 18 λεπτά για τις μικρές