Η μους σοκολάτας παραμένει για εμένα η απόλυτη συνταγή για να κλείσει ένα “επίσημο” τραπέζι ή απλά για να φας μια κουταλιά την ώρα της απογευματινής λιγούρας. Είναι ένα γλυκό που όταν φτιαχτεί σωστά ικανοποίει τη λαχτάρα για σοκοκολάτα ακόμα και με μια μόνο κουταλιά.
Υλικά
- 270 γρ ζάχαρη
- 75 γρ νερό
- 180 γρ κρόκος
- 360 γρ τυρί μασκαρπονε
- 360 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 600 γρ σαντιγί
- (flakes σοκολάτας προαιρετικά για διακόσμηση)
Εκτέλεση
- Στερεώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και φτιάχνουμε μπεν μαρι.
- Μέσα στο πυρίμαχο σκέυος βάζουμε το νερό την ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να ψηθεί όμως ο κρόκος.
- Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα προκειμένου να κρυώσει και να διογκωθεί.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να μαλακώσει.
- Βάζουμε την πρώτη ταχύτατα στο μίξερ και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το μαλακωμένο μασκαρπονε.
- Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την κατεβάζουμε από το μάτι να πέσει η θερμοκρασία της.
- Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και με μια μαριζ ομογενοποιούμε με την λιωμένη σοκολάτα
- Τέλος ποροσθέτουμε και τη σαντιγί και διπλώνουμε με μια μαρίζ.
- Στήνουμε σε ποτήρια και προαιρετικά διακοσμούμε με φλέικς σοκολάτας.