search

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Η μους σοκολάτας παραμένει για εμένα η απόλυτη συνταγή για να κλείσει ένα “επίσημο” τραπέζι ή απλά για να φας μια κουταλιά την ώρα της απογευματινής λιγούρας. Είναι ένα γλυκό που όταν φτιαχτεί σωστά ικανοποίει τη λαχτάρα για σοκοκολάτα ακόμα και με μια μόνο κουταλιά.



Υλικά

  • 270 γρ ζάχαρη
  • 75 γρ νερό
  • 180 γρ κρόκος
  • 360 γρ τυρί μασκαρπονε
  • 360 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  • 600 γρ σαντιγί
  • (flakes σοκολάτας προαιρετικά για διακόσμηση)

Εκτέλεση

  • Στερεώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και φτιάχνουμε μπεν μαρι.
  • Μέσα στο πυρίμαχο σκέυος βάζουμε το νερό την ζάχαρη και τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χωρίς να ψηθεί όμως ο κρόκος.
  • Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα προκειμένου να κρυώσει και να διογκωθεί.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να μαλακώσει.
  • Βάζουμε την πρώτη ταχύτατα στο μίξερ και ενσωματώνουμε λίγο λίγο το μαλακωμένο μασκαρπονε.
  • Παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την κατεβάζουμε από το μάτι να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και με μια μαριζ ομογενοποιούμε με την λιωμένη σοκολάτα
  • Τέλος ποροσθέτουμε και τη σαντιγί και διπλώνουμε με μια μαρίζ.
  • Στήνουμε σε ποτήρια και προαιρετικά διακοσμούμε με φλέικς σοκολάτας.
Cool Artisan