Νόστιμα και εύκολα μαλακά μπισκότα για αυτούς που λατρεύουν να ξεκινούν τη μέρα τους με ένα δυνατό πρωινό, γεμάτο γεύση. Συνδύασέ τα με κρύο γάλα και θα με θυμηθείς!
Υλικά
- 100 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι, ελαφρώς μαλακό
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. φαρίνα
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτα
- 100 γρ. κάσιους
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
- Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
- Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμα το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε κουταλιές της ζύμης και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω σταγόνες σοκολάτας και κάσιους. Καλύπτουμε το ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε ελαφρώς τις μπάλες ζύμες, ώστε να ισιώσουν κάπως και τις τοποθετούμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (προσοχή μην ψηθούν πολύ και στεγνώσουν - όσο πιο μαλακά τόσο καλύτερα)
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ένα ποτήρι κρύο γάλα.