search

Νόστιμα και εύκολα μαλακά μπισκότα για αυτούς που λατρεύουν να ξεκινούν τη μέρα τους με ένα δυνατό πρωινό, γεμάτο γεύση. Συνδύασέ τα με κρύο γάλα και θα με θυμηθείς!



Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι, ελαφρώς μαλακό
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. φαρίνα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτα
  • 100 γρ. κάσιους

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
  • Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
  • Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμα το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε κουταλιές της ζύμης και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω σταγόνες σοκολάτας και κάσιους. Καλύπτουμε το ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε ελαφρώς τις μπάλες ζύμες, ώστε να ισιώσουν κάπως και τις τοποθετούμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (προσοχή μην ψηθούν πολύ και στεγνώσουν - όσο πιο μαλακά τόσο καλύτερα)
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ένα ποτήρι κρύο γάλα.
Cool Artisan