search

H σοκολάτα και τα κάστανα αποτελούν κλασικές αξίες στις χριστουγεννιάτικες συνταγές! Σήμερα τις συνδυάζω σε μια απολαυστική τάρτα πραλίνας με βάση από κλασική pâte sucrée (κάνε κλικ εδώ για να διαβάσεις την κλασική συνταγή της Pâte Sucrée), δηλαδή βάση γλυκιάς τάρτας.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 500 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 20 βρασμένα κάστανα

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τη ζύμη της τάρτας σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις με ένα κλικ εδώ.
  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Όσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο το καλύτερο γιατί θα λιώσουν πιο εύκολα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Δεν την αφήνουμε να βράσει επειδή θα μυρίσει άσχημα. Όταν ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος την αποσύρουμε πάντα όταν αρχίσει να αχνίζει έντονα και την αισθανθούμε καυτή στο δάχτυλό μας.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει καλά η σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα της σοκολάτας.
  • Αφήνουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου να δέσει η σοκολάτα για τουλάχιστον 2 ώρες.
Cool Artisan