Υλικά
Για το ζελέ καρπούζι- 1/4 καρπούζι (περίπου 400 γρ χυμό)
- 1 φέτα κραπούζι (100 γρ.)
- 10 γρ. ζελέ σε σκόνη
- 125 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. τυρί κρέμα
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε φτιάχνοντας το ζελέ καρπούζι.
- Παίρνουμε το 1/4 από ένα μεγάλο καρπούζι και το κόβουμε σε κομμάτια
- Το βάζουμε στον μπλέντερ και το χτυπάμε να γίνει πολτός
- Το παιρνάμε από ένα σουρωτήρι για να κρατήσουμε μόνο το χυμό
- Διαλύουμε το ζελέ στο νερό
- Βάζουμε 400 γρ. χυμό καρπούζι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε με το ζελε. Προσέχουμε να μην βράζει ο χυμός. Θέλουμε απλά να ζεσταθεί και να διαλυθεί το ζελέ.
- Κόβουμε 100 γρ καρπούζι σε κομμάτια και το καθαρίζουμε από κουκούτσια.
- Παίρνουμε μια θήκη σιλικόνης για κέικ 17 εκ. x 10 εκ και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του καρπουζιού. Έπειτα προσθέτουμε το ζελέ
- Παγώνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες μέχρι να δέσει εντελώς.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με ένα μίξερ χειρός
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα
- Τέλος, προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και χτυπάμε
- Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από το ζελέ που έχει ήδη δέσει.
- Τέλος, αφήουμε στο ψυγείο για ακόμα 2-3 ώρες να δέσει και η κρέμα
- Σερβίρουμε κρύο από το ψυγείο.