Ελληνικό και πεντανόστιμο! Ένα cheesecake που συνδυάζει την υπέροχη γεύση από το κατίκι και τη λευκή κουβερτούρα και δημιουργεί μια υπέροχη, βελούδινη και δεμένη κρέμα!
Υλικά
- 250 γρ. μπισκότα digestive χτυπημένα στο blender
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 600 γρ. Κατίκι Δομοκού
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- 3 κ.σ. άχνη
- 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Για τη βάση-
Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
-
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
-
Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος.
-
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός.
-
Προσθέτουμε το κατίκι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μίγμα.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μίγμα κι ανακατεύουμε.
-
Μεταφέρουμε το μίγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
-
Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες.
-
Έπειτα, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Γαρνίρουμε με μαρμελάδα της επιλογής μας και σερβίρουμε