search

Cheesecake με Κατίκι και λευκή σοκολάτα

Ελληνικό και πεντανόστιμο! Ένα cheesecake που συνδυάζει την υπέροχη γεύση από το κατίκι και τη λευκή κουβερτούρα και δημιουργεί μια υπέροχη, βελούδινη και δεμένη κρέμα!



Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive χτυπημένα στο blender
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 600 γρ. Κατίκι Δομοκού
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. άχνη
  • 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Προετοιμαζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 20 εκ. βάζοντας λαδόκολλα στη βάση του.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και πιέζουμε το μείγμα με ένα ποτήρι για να έχει ομοιόμορφο πάχος.
Για την κρέμα
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το κατίκι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, αφράτο μίγμα.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μίγμα κι ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα πάνω από τη βάση με τα μπισκότα.
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες.
  • Έπειτα, ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
  • Γαρνίρουμε με μαρμελάδα της επιλογής μας και σερβίρουμε
Cool Artisan