search

ΤΑΡΤΑ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

Τα κοκκάρια, ή αλλιώς τα κρεμμυδάκια του στιφάδου είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ο βασικός πρωταγωνιστής αυτής της συνταγής. Καραμελώνουν σε μαύρη ζάχαρη και βαλσάμικο και έπειτα μπαίνουν σε ένα μείγμα τυριών που γεμίζει τη βάση της τάρτας.

Εγώ την έφτιαξα σε ορθογώνια φόρμα, αλλά δεν αλλάζει τίποτα απολύτως αν θες να την φτιάξεις σε στρογγυλή. Για τη ζύμη, μπορείς να κάνεις την ζύμης ολικής για τάρτα που θα βρεις με ένα κλικ εδώ ή να κάνεις την κλασική pâte brisée που θα βρεις με ένα κλικ εδώ.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα της επιλογής σου προψημένο σύμφωνα με τις οδηγίες
  • 100 γρ κρεμμυδάκια κοκκάρια
  • 2 κ.σ. κοφτές βούτυρο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο λευκό
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ γραβιέρα κρήτης
  • 100 γρ μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σιγομαγειρεύουμε μεχρι να μαλακώσουν. Προσέχουμε να μην μαυρίσει η ζάχαρη
  • Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το λευκό βαλσάμικο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με την κρέμα γάλακτος
  • Προσθέτουμε την γραβιέρα με τη μοτσαρέλα και αναμειγνύουμε.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος γεμίζουμε την προψημένη τάρτα και μεταφέρουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180°C
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
Cool Artisan