Σταφύλια με τυρί; Σε μια γέμιση τάρτας;
Και όμως γίνεται! Πρόσφατα ετοίμαζα μια ποικιλία τυριών και αλαντικών στο σπίτι και τη συνδυάσα με σταφύλια που είναι και της εποχής. Έτσι σκέφτηκα, πως θα ήταν αν όλα αυτα ψηνόντουσαν μέσα σε μια τάρτα; Το δοκίμασα και το αποτέλεσμα ήταν απλά μαγικό!
Υλικά
-
1 φρέσκο φύλλο ζύμη για τάρτα (κάνε κλικ εδώ να δεις τη συνταγή μου για ζύμη αλμυρής τάρτας)
-
αλεύρι και βούτυρο για την ταρτιέρα
-
1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο καρέ
-
1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
-
50 ml ελαιόλαδο
-
150 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
-
150 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
- 150 γρ ανθότυρο
-
4 μεγάλα αυγά
- 80 γρ χοιρινό καπνιστό κομμένο σε φέτες
- 50 γρ σταφύλι,χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση
-
400 γραμ. κρέμα γάλακτος
-
αλάτι
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την τάρτα σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψει και έπειτα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μισά σταφύλια.
- Ανακατεύουμε καλά και έπειτα γεμίζουμε την προψημένη τάρτα μας.
- Τέλος τοποθετούμε τα σταφύλια πάνω από το μείγμα στην τάρτα.
- Με ένα πινέλο, λαδώνουμε την επιφάνεια της τάρτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Καλύπτουμε την τάρτα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε καλά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.