search

Carbonara με γαρίδες

Η μόνο παραλλαγή που δέχνονται οι Ιταλοί στην καρμπονάρα τους, είναι η καρμπονάρα με γαρίδες. Την αποκαλούν “carbonara di mare” και τη βρίσκεις στις περισσότερες καλοκαιρινές ταβέρνες της χώρας.

Η συνταγή της μοιάζει πάρα πολύ με τη συνταγή της κλασικής carbonara με την παραλλαγή στο βασικό υλικό πρωταγωνιστή. Μπορείς να την φτιάξεις με σπαγγέτι ή πέννες αλλά θεωρώ ότι το λιγκουίνι είναι η καλύτερη επιλογή για αυτή τη συνταγή.

Δες εδώ το βίντεο

 


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Σήμερα σου δείχνω μια παραλλαγή της κλασσικής #carbonara ❤️ Σήμερα φτιάχνουμε μια θαλασσινή #καρμπονάρα με #γαρίδες ή όπως την λέμε οι Ιταλοί: carbonara di mare. Διάβασε αναλυτικά τη συνταγή στο coolartisan.gr ???? . . . . . . . . . pic by @photobird95 #συνταγή #greekfoodblogger #veganblogger #chocobananabread #vegandessert #chocolate #coolartisan #foodgasm #feedfeed #yummy #tastespotting #thekitchn #foodblog #followall #followalways #menwithcuisines #instalike #likeforlike #gloobyfood #cnTravelerEats #ThanksTasty #homecooked #buzzfeast #homecooking @foodblogfeed

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gabriel Nikolaidis (@gabnikolaidis) στις



Υλικά

    • 5 λίτρα νερό
    • 400 γρ. σπαγγέτι
    • 2 κτσ αλάτι
    Για τη σάλτσα
    • 250 γρ. γαρίδες
    • 50 ml έλτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 1/2 κρεμμύδι (λευκό ψιλοκομμένο)
    • 300 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
    • 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη σε λεπτές φέτες)
    • 1 πιπεριά τσίλι
    • 4 κρόκοι βιολογικών αβγών
    • Μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κατά βούληση
    • Αλάτι, (κατά βούληση)
    • Μαϊντανός

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό να βράσει
  • Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αλάτι, τα μακαρόνια και βράζουμε όσα λεπτά λέει η συσκευασία
Για τη σάλτσα
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα
  • Παίρνουμε μια κουτάλα από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και την προσθέτουμε στο μπολ με την παρμεζάνα
  • Ανακατεύουμε καλά και μόλις πέσει λίγο η θερμοκρασία του νερού προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις χρησιμοποιοώντας τον αυγοδάρτη
  • Χαμηλώνουμε την ένταση στις γαρίδες και ρίχνουμε μέσα το μείγμα παρμεζάνας - κρόκων
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Με μια πιρούνα παίρνουμε τα λιγκουίνι από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε απευθείας στο τηγάνι με τις γαρίδες
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Τέλος προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε
  • Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε και προσθέτουμε έξτρα αλάτι αν θέλουμε
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μάυρο πιπέρι
Cool Artisan