Πεντανόστιμα μπιφτεκάκια κοτόπουλο γεμιστά με φέτα και με γραβιέρα στο μίγμα! Η ντομάτα δίνει όλη τη νοστιμιά ενώ το ξύδι είναι το απαραίτητο στοιχείο που τα κάνει αφράτα και βελούδινα.
Υλικά
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 150 γρ. φέτα, κομμένη σε μπαστουνάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη φέτα σε μικρά μπαστουνάκια
- Περνάμε από τον τρίφτη το κρεμμύδι και την ντομάτα. Εναλλακτικά τα χτυπάμε μαζί στο μπλέντερ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη φέτα) και τα πλάθουμε μέχρι να έχουμε ενα ομοιογενές μίγμα.
- Καλύπτουμε το μίγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και στο κέντρο βάζουμε τα μπαστουνάκια φέτας.
- Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Τα τελευταία 10 λεπτά γυρίζουμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.