search

Μπιφτέκια κοτόπουλο γεμιστά με φέτα

Πεντανόστιμα μπιφτεκάκια κοτόπουλο γεμιστά με φέτα και με γραβιέρα στο μίγμα! Η ντομάτα δίνει όλη τη νοστιμιά ενώ το ξύδι είναι το απαραίτητο στοιχείο που τα κάνει αφράτα και βελούδινα.



Υλικά

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. φέτα, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τη φέτα σε μικρά μπαστουνάκια
  • Περνάμε από τον τρίφτη το κρεμμύδι και την ντομάτα. Εναλλακτικά τα χτυπάμε μαζί στο μπλέντερ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τη φέτα) και τα πλάθουμε μέχρι να έχουμε ενα ομοιογενές μίγμα.
  • Καλύπτουμε το μίγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και στο κέντρο βάζουμε τα μπαστουνάκια φέτας.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι.
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά γυρίζουμε τα μπιφτέκια κι από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Cool Artisan