Τα ψητά μήλα με χαλβά ήταν ένα από τα πιο κλασικά γλυκά που κυκλοφορούσαν στο σπίτι μου την περίοδο της νηστείας όταν ήμουν παιδί. Με την ανάμνηση αυτής της γεύσης στον ουρανίσκο μου αποφάσισα να παραλλάξω το γνήσιο apple crumble και να προσθέσω Μακεδονικό Χαλβά που σχεδόν λιώνει ανάμεσα στα καραμελωμένα μήλα και δίνει εξαιρετική γεύση.
Για τη συγκεκριμένη συνταγή προτίμησα τον Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα που απογειώνει το αποτέλεσμα σε κάθε μπουκιά. Για τη βάση χρησιμοποιώ την αυθεντική συνταγή για Pâte Sucrée, που θα βρεις με ένα κλικ εδώ!
3 νικητές θα κερδίσουν από ένα πακέτο που περιλαμβάνει:
– 5 ατομικές συσκευασίες Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια 40g
– 5 ατομικές συσκευασίες Μακεδονικό Χαλβά με Σοκολάτα 40g
– 5 ατομικές συσκευασίες Μακεδονικό Χαλβά Espresso 40g
– 5 ατομικές συσκευασίες Μακεδονικό Χαλβά με Φουντούκια και Κακάο 40g
– 1 Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα 400g
– 1 Μακεδονικό Χαλβά με Μέλι 400g
– 1 Μακεδονικό Ταχίνι 300g
– 1 Μακεδονικό Ταχίνι με Μέλι 350g
– 12 ατομικές συσκευασίες Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο 30g
– 12 ατομικές συσκευασίες Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι 30g
O διαγωνισμός έληξε:
Οι νικητές είναι:
- Βασιλική Γρ.
- Tolis Gourzis
- Eleni Kareli
Υλικά
- 1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα
- 5 μήλα
- 400 γραμμάρια Μακεδονικό Χαλβά με Αμύγδαλα
- 2 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
- 30 γραμμάρια κράνμπερις
- 100 γραμμάρια βρώμη
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 κτγ κανέλα
- 1/4 κτγ γαρίφαλο
- 1/4 κτγ μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε μια δόση τάρτα ζύμης σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ.
- Καθαρίζουμε καλά τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα.
- Kόβουμε κάθε μήλο σε 6 κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Θρυμματίζουμε τον Μακεδονικό Χαλβά σε μεγάλα κομμάτια.
- Προσθέτουμε την βρώμη, τον Μακεδονικό Χαλβά, τα κράνμπερις, το χυμό λεμόνι, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από την προετοιμασμένη ζύμη τάρτας και περιχύνουμε με το έλαιο καρύδας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.