search

Πανεύκολες μπάρες με βελούδινο μήλο που μοιάζει αρκετά με κέικ στην γεύση και είναι ιδανικές για πρωινό και σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Διάβασε επίσης



Υλικά

  • 300 γρ. μήλο, καθαρισμένα και κομμένα κυβάκια 1,5 εκ
  • 100 γρ. υγρή μαύρη ζάχαρη
  • 50 γρ. άσπρη ζάχαρη
  • 50 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 1 μεγάλο ασπράδι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ κ.σ. νερό
  • 170 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη 
  • 30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, την άσπρη ζάχαρη, και τη μαργαρίνη με βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα να ενοποιηθεί πλήρως. Το αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Μπορείς να το κάνεις και σε μικρό πυρέξ αλλά βγαίνει πιο ωραίο το σχήμα της σε φόρμα κέικ.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ασπράδι, τη βανίλια και μια μιση κουταλιά της σούπας νερό.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών και το μείγμα των στερεών στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και το απλώνουμε χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια σπάτουλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά και έπειτα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να έρουν σε θερμοκρασία δωματίοου πριν ξεφορμάρουμε.
  • Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε μπάρες φάρδους 5 εκ.
  • Διατηρούνται για 3 ημέρες στο ψυγείο και για έως 2 εβδομάδες στην κατάψυξη.
Cool Artisan