search

Ανοιχτή τυρόπιτα με φέτα και νεκταρίνια

Μα είναι δυνατόν να ταιριάζουν τα νεκταρίνια με τα τυριά; Και όμως αυτό το ζουμερό φρούτο του καλοκαιριού, η φέτα και η γραβιέρα είναι ένα παραδεισένιος συνδυασμός, γλυκός και αλμυρός, βελούδινος κι εθιστικός. 

Tip 1: Για τη ζύμη χρησιμοποίησα έτοιμη σφολιάτα από το σούπερ μάρκετ, αλλά εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι φύλλο σου αρέσει.

Tip 2: Στη γέμιση χρησιμοποιώ καραμελωμένα κρεμμύδια. Μπορείς να τα πάρεις κι αυτά έτοιμα από το σούπερ μάρκετ ή να τα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι ακολουθώντας τη συνταγή που θα βρεις με ένα κλικ εδώ.  Η συνταγή είναι για μεγάλη ποσότητα η οποία όμως διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο.

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για τη γέμιση τυριού
  • 250 γρ. φέτα
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
Για το στήσιμο
  • 80 γρ. μουστάρδα
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 2 νεκταρίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Για τη γέμιση τυριού
  • Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και την γραβιέρα στο χοντρό του τρίφτη.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πιπέρι, αλλά σίγουρα δεν χρειαζεται αλάτι γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.
Για το στήσιμο
  • Ξεφλουδίζουμε τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε τη μουστάρδα στη βάση, αφήνωντας ένα κενό 4 εκ. περιμετρικά.
  • Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω από τη μουστάρδα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών και το απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο.
  • Προσθέτουμε τις φέτες από τα νεκταρίνια σε 3 στήλες, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Τέλος γυρίζουμε τις κενές άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στην κάτω σχάρα για 35 λεπτά, ή μέχρι η σφολιάτα μας να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.
Cool Artisan