Μα είναι δυνατόν να ταιριάζουν τα νεκταρίνια με τα τυριά; Και όμως αυτό το ζουμερό φρούτο του καλοκαιριού, η φέτα και η γραβιέρα είναι ένα παραδεισένιος συνδυασμός, γλυκός και αλμυρός, βελούδινος κι εθιστικός.
Tip 1: Για τη ζύμη χρησιμοποίησα έτοιμη σφολιάτα από το σούπερ μάρκετ, αλλά εσύ μπορείς να βάλεις ό,τι φύλλο σου αρέσει.
Tip 2: Στη γέμιση χρησιμοποιώ καραμελωμένα κρεμμύδια. Μπορείς να τα πάρεις κι αυτά έτοιμα από το σούπερ μάρκετ ή να τα φτιάξεις εύκολα στο σπίτι ακολουθώντας τη συνταγή που θα βρεις με ένα κλικ εδώ. Η συνταγή είναι για μεγάλη ποσότητα η οποία όμως διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Διάβασε επίσης
Υλικά
Για τη γέμιση τυριού- 250 γρ. φέτα
- 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. μουστάρδα
- 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια
- 2 νεκταρίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Για τη γέμιση τυριού- Σε ένα μπολ τρίβουμε τη φέτα και την γραβιέρα στο χοντρό του τρίφτη.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε λίγο πιπέρι, αλλά σίγουρα δεν χρειαζεται αλάτι γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά.
- Ξεφλουδίζουμε τα νεκταρίνια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τη μουστάρδα στη βάση, αφήνωντας ένα κενό 4 εκ. περιμετρικά.
- Προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω από τη μουστάρδα.
- Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών και το απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο.
- Προσθέτουμε τις φέτες από τα νεκταρίνια σε 3 στήλες, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τέλος γυρίζουμε τις κενές άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στην κάτω σχάρα για 35 λεπτά, ή μέχρι η σφολιάτα μας να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.