Οι βάφλες (αλμυρές και γλυκές) είναι ο αγαπημένος μου τρόπος για να ξεκινήσει η μέρα μου, ειδικά το Σαββατοκύριακο.
Οι συγκεκριμένες είναι vegan πολύ ελαφριές και πάρα πολύ γρήγορο να τις φτιάξεις. Μέχρι να κάψει η βαφλιέρα, έχεις φτιάξει το μείγμα και σε λίγα λεπτά τις έχεις σερβίρει!
Υλικά
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 2 μπανάνες (ώριμες)
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Για το γαρνίρισμα
- 100 γρ vegan γιαούρτι (εγώ έβαλα σόγιας με γεύση βανίλια)
- 3 φράουλες κομμένες σε φέτες
- Φουντούκι χοντροσπασμένο
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη βαφλιέρα να κάψει.
- Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας σε κάθε θέση για βάφλα και ψήνουμε για 5-6 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν, γαρνίρουμε με το γιαούρτι, τις φράουλες και το φουντούκι και σερβίρουμε.