search

5 Μόνο Υλικά: Νιόκι με ντοματίνια, φέτα, βασιλικό (σε ένα μόνο τηγάνι)

Σε ένα μόνο τηγάνι, σε 15 λεπτά φτιάχνεις την πιο εύκολη και χορταστική συνταγή για νιόκι. Ντοματίνια, φέτα, βασιλικός και κουκουνάρι συνθέτουν την πιο βελούδινη και νόστιμη μακαρονάδα του καλοκαιριού. Το μυστικό είναι να σοτάρεις πρώτα τα νιόκι σε ένα καυτό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και μετά να προσθέσεις τα ντοματίνια και μισό φλυτζάνι νερό για να μαγειρευούν σωστά. Η τριμμένη φέτα δένει σε μια λαχταριστή σάλτσα όλο το πιάτο ενώ ο βασιλικός και το τοσταρισμένο κουκουνάρι το κάνουν εθιστικό σε κάθε μπουκιά.

Σημείωση: Για να μην αγριέψετε (μερικοί) στα hate comments (πάλι) κάτω από τα βίντεο αυτής της σειράς: όταν λέω 5 υλικά εννοώ τα βασικά. Δεν περιλαμβάνω αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, νερό, μυρωδικά και μπαχαρικά (όπως π.χ. πάπρικα ή μπούκοβο) που έχουμε όλοι σπίτι μας. Αυτά θα τα σημειώνω σαν extras όπου χρειάζονται!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

5 Βασικά Υλικά:
  • 400 γρ. νιόκι
  • 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 250 γρ. φέτα
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό
  • 30 γρ. κουκουνάρι
Extras:
  • 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλυτζάνι νερό
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
  • 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ ξερό θυμάρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λάδι) σοτάρουμε το κουκουνάρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του.
  • Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα μπολάκι στο πλάι
  • Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα νιόκι.
  • Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση.
  • Προσθέτουμε και μισό φλυτζάνι νερό.
  • Όταν έχει πιει το νερό του, χοντροσπάμε τη φέτα απευθείας μέσα στο τηγάνι κι ανακατεύουμε να λιώσει και να κρεμώσει.
  • Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βασιλικό.
  • Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και το σοταρισμένο κουκουνάρι.
Cool Artisan