3 μόνο υλικά –βούτυρο, κρυσταλλική ζάχαρη και αλεύρι– είναι αρκετά για να ζυμώσεις αυτά τα απλά μπισκοτάκια και να κάνεις το σπίτι να μοσχομυρίσει βούτυρο. Τη γεύση τους θα απογειώσει 1 ακόμη υλικό: η αγαπημένη σου μαρμελάδα, πραλίνα ή οποιοδήποτε άλλο άλειμμα έχεις σπίτι, ενώ τα χριστουγεννιάτικα κουπάτ θα τους δώσουν ινσταγκραμική αίγλη!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 65 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. μαρμελάδας (ό, τι γεύση σου αρέσει) ή πραλίνα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Προετοιμάζουμε δύο ταψιά, καλύπτοντάς τα με λαδόκολλα.
- Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Τα χτυπάμε καλά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει, για 2 περίπου λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες ίδιου μεγέθους.
- Με έναν πλάστη, ανοίγουμε κάθε ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. Εγώ τις ανοίγω απευθείας πάνω στη λαδόκολλα που έχω τοποθετήσει μέσα στα ταψιά.
- Με ένα ποτήρι κόβουμε στρογγυλά μπισκότα.
- Χρησιμοποιώντας κουπάτ με μικρότερο μέγεθος από το ποτήρι που έχουμε χρησιμοποιήσει, κάνουμε σχήματα στο εσωτερικό από τα μισά μπισκότα.
- Αφαιρούμε και τη ζύμη από το εσωτερικό τους.
- Τη ζύμη που έχει περισσέψει, την ξανανοίγουμε με τον ίδιο τρόπο.
- Ψήνουμε για 10-12 λεπτά ή έως ότου τα μπισκότα να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Χρησιμοποιώντας ό, τι μαρμελάδα ή πραλίνα έχουμε στο σπίτι, βάζουμε ½ κουταλιά της σούπας μέσα στα μπισκότα που δεν έχουμε κόψει με κουπάτ.
- Απλώνουμε καλά τη μαρμελάδα ή την πραλίνα και «καπακώνουμε» με τα μπισκότα που έχουμε κόψει με κουπάτ.
- Συντηρούμε σε μεταλλικό δοχείο.