Τα vintage ζαχαροπλαστεία τα αποκαλούν “βραχάκια”, τα πιο μοντέρνα τα αποκαλούν “κεράσματα” και οι Αμερικανοί bloggers τα ονομάζουν “energy bites”.
Στην πράξη είναι σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς που χρωστάνε τη γεύση τους στην ποιότητα των υλικών που θα διαλέξεις. Μια καλή, δυνατή σοκολάτα και μια επιλογή από φρέσκους ξηρούς καρπούς θα σου δώσουν μια γεύση για να θυμάσαι.
Το μυστικό της κρύβεται στο ψήσιμο των ξηρών καρπών πριν ανακατευτούν με τη σοκολάτα!
Originaly Published: provocateur.gr
Υλικά
- 500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη και στρωμένη στους 31ºC
- 400 γρ. φουντούκια χονδροκομμένα (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλους ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, ή φιστίκι Αιγίνης)
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε μία λαδόκολλα που έχουμε στρώσει στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 12-15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
- Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
- Μόλις λιώσει προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε τα φουντούκια με τη λιωμένη κουβερτούρα και με δύο κουτάλια φτιάχνουμε μικρά βραχάκια επάνω σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.