Όταν ψηθεί σωστά η μελιτζάνα αποκτά μια υπέροχη βελούδινη υφή που θυμίζει σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι. Ακριβώς αυτό θα πετύχεις με αυτή τη συνταγή για ένα βελούδινο γιουβέτσι που λιώνει στο στόμα!
Tip: Αν νηστεύεις (ή είσαι vegan) αντικατέστησε τη φέτα με λευκό φυτικό τυρί
Διάβασε επίσης:
- Οι 10 καλύτερες μηχανές εσπρέσο της αγοράς που θα αναβαθμίσουν τον καφέ στο σπίτι σου
- Τελευταίες ημέρες εκπτώσεων: Τα καλύτερα blender από 27,95
- Τελευταίες μέρες εκπτώσεων: 10 Φριτέζες Αέρος για υγιεινό μαγείρεμα (από 39,95)
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
-
80 ml ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 2 μελιτζάνες
-
4 ντομάτες (χτυπημένες στο μπλέντερ)
-
1/2 λίτρο (2 φλυτζάνια) καυτό νερό
-
300 γρ. κριθαράκι, μέτριο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτα (φυτική - προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεσαία κομμάτια
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ με άφθονο αλάτι και νερό που να τις σκεπάζει. Με αυτό τον τρόπο τις ξεπικρίζουμε και τις βοηθάμε να μαγειρευτούν πιο γρήγορα.
- Σε ένα τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις μαγειρεύουμε να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά κι ανακατεύουμε καλά.
- Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις χτυπάμε στο μπλέντερ
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στο τηγάνι
- Σιγομαγειρεύουμε να δέσει η σάλτσα.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κριθαράκι να πάρει χρώμα.
- Μεταφέρουμε και το κριθαράκι στο ταψί
- Ανακατεύουμε
- Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
- Ανά 15 λεπτά ανακατεύουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι καυτό νερό.
- Τα τελευταία 5 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε χοντροσπασμένη φέτα
- Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και τριμμένη φέτα.