Ένας κορμός για τους λάτρεις της λευκής σοκολάτας, μια πολύ απλή συνταγή ιδανική για να κλείσεις το γιορτινό τραπέζι! Θα σου πάρει 15 λεπτά στην προετοιμασία και 2-3 ώρες στη συντήρηση του ψυγείου για να δέσει. Ιδανικά, μπορείς να τον προετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα και να τον βγάλεις 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 360 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 180 γρ. καρυδόψιχα
- 2 πρέζες αλάτι
- 500 γρ. Caprice Παπαδοπούλου
Εκτέλεση
-
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο
-
Τεμαχίζουμε τη λευκή κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
-
Αδειάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα μέσα στο μπολ με τη λευκή κουβερτούρα.
-
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Προσθέτουμε στο μπολ τα καρύδια και το αλάτι.
-
Χρησιμοποιούμε αντικολλητική φόρμα για κέικ με διαστάσεις 25 εκ. x 10 εκ. ή εναλλακτικά τυλίγουμε με μεμβράνη μια κανονική φόρμα για κέικ.
-
Καλύπτουμε τη βάση με Caprice Παπαδοπούλου
-
Σπάμε τα υπόλοιπα Caprice Παπαδοπούλου με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.
-
Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
-
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
-
Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3-4 ώρες.
-
Τέλος, ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με πριονωτό μαχαίρι και σερβίρουμε.