Καλοκαιρινή πίτα με ζουμερές ντομάτες, αλμυρή κάπαρη και πικάντικη φέτα. H ιδανική συνταγή για αλμυρό brunch καθώς συνοδεύεται τέλεια με ένα τηγανητό αυγό από πάνω.
Δες εδώ το video:
Υλικά
- 3 ντομάτες, καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι ξερο, καθαρισμένο
- 3 κολοκυθάκια baby, καθαρισμένα
- 65 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αβγά
- 1 κτσ κάπαρη
- 50 γρ νιφάδες βρώμης
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. φέτα
- 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κτγ θυμάρι ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα blender τις ντομάτες, το κρεμύδι, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι
- Χτυπάμε μέχρι να έχουμε υφή σαν σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και χτυπάμε στο blender για 5-6 δευτερόλεπτα μέχρι να έχουν υφή σαν χοντροτριμμένα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τα αυγά, την κάππαρη, το αλεύρι και τη βρώμη.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μισό από το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό λαδώνουμε καλά και αλευρώνουμε ελαφρώς ότι ταψί έχουμε.
- Χοντροσπάμε τη φέτα να πάει παντού.
- Καλύπτουμε με το υπόλοιπο μίγμα όλη την επιφάνεια της πίτας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 60 λεπτά.