Ένα πολύ διαφορετικό και γκουρμεδιάρικο πέστο που θα αναβαθμίσει και την πιο ταπεινή μακαρονάδα σου. Η συνταγή είμαι πανεύκολη, καθώς απλώς ψήνεις λιγάκι τα καρύδια στο φούρνο και στη συνέχεια τη δουλειά την αναλαμβάνει το… μπλέντερ!
Tip 1: Η ποσότητα των παντζαριών στα συστατικά της συνταγής που ακολουθεί αναφέρεται σε παντζάρια καθαρισμένα από φλούδες και κοτσάνια. Για περισσότερη νοστιμιά, μπορείς να τα ψήσεις στο φούρνο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο. Για μεγαλύτερη ευκολία, αγόρασέ τα έτοιμα βρασμένα.
Tip 2: Μπορείς να κάνεις τη vegan παραλλαγή της συνταγής, αφαιρώντας απλώς την παρμεζάνα από τα υλικά.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 400 γρ. παντζάρια, καθαρισμένα (καθαρό βάρος)
- 80 γρ. καρύδια
- 100 γρ. παρμεζάνα
- ½ ή 1 σελίδα σκόρδο
- ½ κ.σ. μπούκοβο (ή τσίλι)
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου
- 50 ml ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Προαιρετικά, ρόκα ή αβοκάντο (για το στήσιμο που πιάτου)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ψήνουμε τα καρύδια για 5 με 7 λεπτά.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
- Σερβίρουμε αμέσως πάνω από καυτά μακαρόνια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με λίγη ρόκα ή φέτες αβοκάντο και μερικά καρύδια από πάνω.