Ένα απολαυστικό, σοκολατένιο μωσαϊκό που σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις όλα τα περισεύματα από ξηρούς καρπούς που έχεις στο ντουλάπι σου. Είναι ιδανικός για την περίοδο της νηστείας, για όσους κάνους vegan διατροφή αλλά και για όσους θέλουν μια σοκολατένια απόλαυση χωρίς τύψεις.
Υλικά
- 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια
- 200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
- 80 γρ. φιστικοβούτυρο
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. ξηροί καρποί της επιλογής μας (φιστίκι, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο, φουντούκια, καρύδια ή ό,τι άλλο θες)
Εκτέλεση
- Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει.
- Μέσα στο μπολ βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με το ρόφημα αμυγδάλου.
- Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε για 30 με 40 λεπτά το μείγμα στην άκρη, να κρυώσει για να πλάθετε πιο εύκολα.
- Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε σχήμα κορμού.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και έπειτα σερβίρουμε.
- Διατηρείται για έως και 10 μέρες.