H παραδοσιακή, υπερ-αγαπημένη συνταγή για γεμιστά αποκτά μια νέα εκδοχή, μια νέα υφή. Αλλάζουμε το κλασικό ρύζι με ρύζι αρμπόριο, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια, χτυπάμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και δημιουργούμε ένα πεντανόστιμο ριζόττο με γεύση γεμιστά!
Το πιάτο μας είναι vegan αφού χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο αντί για βούτυρο και δεν χρειάζεται κανένα προϊόν ζωικής προέλευσης για να πάρει νοστιμιά. Στο τελείωμα, προαιρετικά, προσθέτουμε vegan παρμεζάνα για να ικανοποιήσουμε και τους λάτρεις του τυριού.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 1 φλυτζάνι ρύζι αρμπόριο (περίπου 140 γρ.)
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 ώριμες ντομάτες, χτυπημένες στο blender
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα σε μικρά κυβάκια
- 2 μικρά κολοκύθια ψιλοκομμένα σε μικρά κυβάκια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ κορινθιακή σταφίδα
- 10 γρ. κουκουνάρι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1 κύβο λαχανικών
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μπορούμε να τα σοτάρουμε σε 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά αλλά προτιμώ να σοτάρω σε μέτρια ένταση σε 7-8 λεπτά για να καραμελώσουν σωστά
- Προσθέτουμε το ρύζι αρμπόριο και το σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Έπειτα προσθέτουμε το καρότο, το κολοκύθι και τις ντομάτες χτυπημένες στο blender και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε 500 ml καυτό νερό σε δόσεις και αφήνουμε κάθε φορά να βράσει και να εξατμιστεί.
- Δοκιμάζουμε το ρύζι και όταν έχει βράσει καλά αποσύρουμε από τη φωτιά. Θέλουμε να είναι χυλωμένο και ρευστό.
- Σερβίρουμε με λίγο έξτρα φρέσκο ελαιόλαδο και τριμμένη vegan παρμεζάνα