search

Σοκολατόπιτες υπάρχουν πολλές. Σήμερα, κάνω τη διαφορά με μια σοκολατόπιτα που στήνεται πάνω σε μια γλυκιά ζύμη τάρτας. Το αποτέλεσμα είναι σούπερ γιάμι και ένα κομμάτι της συνοδεύει τέλεια τον απογευματινό καφέ ή κλείνει ένα γεμάτο γεύμα.

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη βασική συνταγή για  γλυκιά ζύμη τάρτας.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τη γέμιση
  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 300 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • Ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 350 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 50 γρ. κακάο

Εκτέλεση

  • Προψήνουμε με τυφλό ψήσιμο τη ζύμη της τάρτας ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρεις με ένα κλικ εδώ.
  • Βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα αντικολλητικό σκεύος και λιώνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας σιγά-σιγά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει. Προσοχή να μην το ζεστάνουμε υπερβολικά!
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε μαζί τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να μεγαλώσει σε όγκο και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
  • Κοσκινίζουμε από πάνω το αλεύρι αμυγδάλου και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μείγμα μέσα στην τάρτα που έχουμε προψήσει και το ψήνουμε για 35 λεπτά. Εγώ το ψήνω για 25 λεπτά γιατί μου αρέσει να είναι αρκετά ζουμερό το εσωτερικό της.
  • Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
Tip: Αν δούμε ότι πάει να αρπάξει το «στεφάνι» της τάρτας το καλύπτουμε με λίγο αλουμινόχαρτο.
Cool Artisan