Μερικές συνταγές δεν είναι καν συνταγές! Είναι παιχνίδι με τις λέξεις και το food styling! Έτσι κάπως μου προέκυψε και το χριστουγεννιάτικο στεφάνι hot dog στην προσπάθεια μου να δώσω σε κάθε φαγητό (ειδικά στο αγαπημένο μου comfort food) μια χριστουγεννιάτικη νότα.
Για το χωριάτικο φύλλο
Υλικά
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1½ ποτήρι νερού χλιαρό νερό
1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
Εκτέλεση
Σε λεκάνη ή μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Προσθέτουμε το ξίδι, αλάτι, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια, με απαλή υφή. Τη βάζουμε στο πάγκο και τη ζυμώνουμε με δυνατές κινήσεις. Πρέπει να μοιάζει σαν το δέρμα μωρού. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για αρκετή ώρα.
Στη συνέχεια παίρνουμε μικρές μπαλίτσες και τις πλάθουμε για να βάλουμε μέσα τα μικρά λουκάνικα. Θέλουμε απλά να προεξέχουν οι άκρες. Τα βάζουμε σε διάταξη στεφανιού και τα ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180°C. Δεν θέλουμε να παραψηθεί η ζύμη γιατί θα σκληρύνει.