Δοκίμασα πάρα πολλές συνταγές για παγωτό φράουλα μέχρι να βρω αυτή τη μία. Σας το ορκίζομαι ότι αυτή είναι η πιο απλή και γευστική συνταγή από όλες! Το τέλος Ιουνίου είναι η καλύτερη εποχή για τη συγκεκριμένη, καθώς οι φράουλες είναι πολύ γευστικές και ταυτόχρονα, πολύ οικονομικές.
Υλικά
- 500 γρ. φράουλες
- 2 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 φλυτζ. πλήρες γάλα
- 2/3 φλυτζ. ζάχαρη
- 1/2 λεμόνι (μόνο τον χυμό)
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε φέτες.
- Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Τις αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το χυμό λεμόνι τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει πλήρως η ζάχαρη.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετούμε στo ψυγείο μέχρι να κρώσει τελείως.
- Τοποθετούμε το παγωτό σε ειδικό σκεύος παγωτού και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.