search

Μπάρες δημητριακών με ξηρούς καρπούς και φρούτα

Η σημερινή συνταγή είναι ένα σνακ δημητριακών, που είναι τραγανό και συγχρόνως μαστιχωτό. Μπορείς να τυλίξεις κάθε μπάρα μεμονωμένα σε λαδόκολλα για ένα on-the-go σνακ, για τα παιδιά στο σχολείο ή για να πάρεις μαζί στη δουλειά. Μπορείς εύκολα να αλλάξεις τα υλικά για να φτιάξεις τη δική σου εκδοχή – όπως για παράδειγμα με αποξηραμένα κεράσια, βατόμουρα και σταφίδες ή με πεκάν αντί αμύγδαλα. Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.



Υλικά

  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα σύκα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα βερίκοκα, κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή συνδυασμό των δύο (ή εναλλακτικά μέλι αν δεν είσαι βίγκαν)
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
  • 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι φυστίκια
  • ½ φλιτζάνι ηλιόσπορο
  • ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι νιφάδες καλαμποκιού, δηλαδή corn flakes (χωρίς ζάχαρη)
  • ¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
  • Βάζουμε τη βρώμη, τα φυστίκια και τον ηλιόσπορο σε ένα ταψάκι που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Εν τω ανακατεύουμε το σιρόπι (σφενδάμου ή αγαύης), το λάδι καρύδας και τη ζάχαρη σε ένα μέτριο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Χτυπάμε τα σύκα και τα βερίκοκα στον blender μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης στο blender και χτυπάμε
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέστε το μίγμα από το blender στο μπολ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα χέρια μας.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, καλυμμένο με λαδόκολλα, απλώνουμε και πιέζουμε με το χέρι για να δώσουμε ομοιογενές πάχος.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
  • Κόβουμε σε μπάρες.
  • Διατηρούμε σε ένα αεροστεγές δοχείο για περίπου μια εβδομάδα.
Cool Artisan