Μια έξυπνη συνταγή για να ανακυκλώσεις τα μελομακάρονα σου (αν καταφέρνεις να μην τα τρως όλα μαζεμένα) αλλά και για να τα εξελίξεις σε ένα γλυκό που ρίχνει επάξια την αυλαία στο γιορτινό τραπέζι.
Διάβασε Επίσης:
-
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
-
ΚΟΡΜΟΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ ΠΡΑΛΙΝΑΣ ΜΕ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕ
-
ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ
Υλικά
- 280 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 αβγά
- 50 γρ κακάο
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 500 γρ μελομακάρονα (χοντροσπασμένα)
Εκτέλεση
- Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τα δύο αυγά, χτυπημένα.
- Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι και τα μελομακάρονα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα και το τυλίγουμε σαν καραμέλα.
- Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.