Δροσερό συνοδευτικό για τα “εορταστικά” γεύματα.
Υλικά
Υλικά για τη ζύμη
- 350 γρ. γιαούρτι
- 400 γρ. ηλιέλαιο
- 830 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ξύδι
Υλικά για τη γέμιση
- 230 γρ. τριμμένη φέτα για τη γέμιση
- 5 κ.σ. ελιές καλαμών σε ροδέλες
- άνιθο ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- 1 αυγό για άλειμμα
- σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη.
- Ζύμωνουμε μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Ανακατεύουμε τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια μαζί με τις ελιές και μπόλικο πιπέρι.
- Κόβουμε μπαλάκια από τη ζύμη (όσο ένα καρύδι), τα ανοίγουμε σε πιτάκια.
- Βρέχουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου ή με τα δάχτυλά μας γύρω γύρω το κάθε φύλλο.
- Βάζουμε σε κάθε πιτάκι απο ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο πατώντας την περιφέρεια εκεί που ενώνονται τα δύο φύλλα με ένα πιρούνι.
- Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό, τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο στους για 15-20 λεπτα.