search

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

Την περασμένη εβδομάδα, καθώς σκεφτόμουν τις detox συνταγές μου προσπαθούσα να βρω τρόπους για να κάνω τις “βαρετές” σαλάτες πιο ελκυστικές στο μάτι. Έτσι κάπως μου ήρθε η ιδέα να παίξω με το αβκάντο και το παντζάρι.

Αρχικά τα συνδύασα γιατί μου άρεσαν έτσι όπως έδεναν χρωματικό και “κούμπωναν” σαν παζλ το ένα με το άλλο! Μετά και αφότου δοκίμασα το συνδυασμό, ενθουσιάστηκα με το πως δένει η γήινη γεύση του παντζαριού με τη φρουτένια γεύση του αβοκάντο.

Μπορείς να τα απολαύσεις μόνα τους με μια όξινη βινεγκρέτ ή να τα βάλεις πάνω από μια πράσινη σαλάτα!

Διάβασε Ακόμη:

2 Detox χυμοί για να επανέλθει ο οργανισμός μετά τις γιορτές



Υλικά

  • 1 μεσαίου μεγέθους παντζάρι (βρασμένο)
  • 1 ώριμα αβοκάντο
  • 4 χούφτες πράσινη σαλάτα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρες, ελιές, φιλεταρισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/5 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Κόψτε το παντζάρι και το αβοκάντο στη μέση και τα μισά σε φέτες.
  • Τοποθέτησε τις φέτες σε ένα πιάτο ή πάνω από μια πράσινη σαλάτα (προαιρετικά) όπως στη φωτογραφία
  • Χτύπησε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί για τη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών σε ένα μικρό μπολ.
  • Περιχύνουμε τη βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα.
Tip: Χρησιμοποίησε μια πλαστική επιφάνεια κομπής για παντζάρια. Το κόκκινο χρώμα λερώνει τις ξύλινες επιφάνειες κοπής.
Cool Artisan