Αυτό που χρειάζεσαι σε μια κρύα, χειμωνιάτικη μέρα
Υλικά
1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα
1 μεγάλη πατάτα
1 λίτρο ζωμός κρέατος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα από φλούδα, σπόρους και ίνες, και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα καρότα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Τα σοτάρουμε για 3-4΄, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 30΄, έως ότου μαλακώσουν. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε τα υλικά μέχρι να γίνει κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για ακόμη 1΄. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Για τη μους γιαουρτιού
Υλικά
1/2 φλ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγ. γιαούρτι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι, και λίγο αλατοπίπερο Ισομοιράζουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με μια γεμάτη κουταλιά σούπας μους γιαουρτιού και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή. Αν θέλουμε κόβουμε ψωμί του τοστ σε λωρίδες, το ψήνουμε και γαρνίρουμε τα πιάτα.