Tο μυστικό tip είναι να χτυπήσεις στο μπλέντερ το τυρί κότατζ με το γάλα για να φτιάξεις την πιο light κρέμα και να ντύσεις τα ζυμαρικά! Η συγκεκριμένη κρέμα δεν θέλει μαγείρεμα για πολύ ώρα! Αρκεί να έχεις μαγειρέψει καλά το σπανάκι για να έχει χάσει όλα τα υγρά του κι έπειτα απλά να τη ζεστάνεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Και τώρα που χειμωνιάζει (ελπίζω) ταιριάζει τέλεια με σπανάκι αλλά κι αλλά υλικά της σεζόν όπως μπρόκολο ή ακόμα και με σοταρισμένο κοτόπουλο.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 300 γρ. κότατζ
- 200 ml γάλα (2%)
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 600 γρ. σπανάκι (φρέσκο, πλυμένο, ψιλοκομμένο)
- 250 γρ. βίδες ζυμαρικά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το κότατζ με το γάλα μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
- Μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις το σπανάκι χάσει τα υγρά του εντελώς προσθέτουμε την κρέμα κότατζ και τα βρασμένα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Σερβίρουμε απευθείας και γαρνίρουμε με έξτρα μπούκοβο