Αν το κουνουπίδι μπορεί να γίνει “τυρένια” σούπα και μάλιστα vegan, τότε μπορείς να κάνεις ό,τι θες στη ζωή.
Σήμερα φτιάχνουμε μια ελαφριά, βελούδινη σούπα, τέλεια για τα βράδια του Δεκέμβρη κατά τη διάρκεια των γιορτών. Τη συνοδεύω με τα vegan Pitatakia με γεύση πίτσα, δηλαδή λεπτά φύλλα ζύμης, πλούσια σε γεύση που ψήνονται στο φούρνο. Δεν τηγανίζονται! Ζυμωμένα με ελαιόλαδο, παντρεμένα με φυσικά μπαχαρικά είναι ιδανικά για να συνοδεύσεις τη σούπα σου. Μπορείς να τα βάλεις στο πλάι ή ακόμα και να τα “στολίσεις” από πάνω.
Tip 1: Τη σούπα με κουνουπίδι μπορείς επίσης να την συνοδεύσεις και με άλλες γεύσεις Pitatakia όπως Φυσική ή Μεσογειακή.
Δες εδώ το video:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κουνουπίδι (καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια)
- 1 πατάτα (καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους)
- 1 μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους)
- 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κυβάκια
- 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 50 γρ. διατροφική μαγιά
- 1 κύβος λαχανικών
- 1 κτγ ξερό θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 250 ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
- 1 λίτρο νερό
- 20 ml λάδι τρούφας
- 1 συσκευασία Pitatakia Healthy Habits, με γεύση πίτσα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ ταψί
- Προσθέτουμε το κουνουπίδι, την πατάτα, το μήλο, τα κρεμμύδια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά. Θέλουμε να έχουμε την εικόνα του ελαφρώς ξεροψημμένου σε ορισμένα σημεία των λαχανικών.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τον κύβο λαχανικών και τη διατροφική μαγιά
- Τέλος προσθέτουμε το ρόφημα αμυγδάλου και το νερό
- Αφήνουμε να πάρουν όλα τα υλικά μια βράση
- Τέλος, μπλεντάρουμε με ένα ραβδομπλέντερ
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή
- Γαρνίρουμε με λάδι τρούφας στην επιφάνεια
- Τη συνοδεύω με τα vegan Pitatakia της Ηealthy Habits με γεύση πίτσα.