search

Βίγκαν γιουβέτσι με μελιτζάνες

Όταν ψηθεί σωστά η μελιτζάνα αποκτά μια υπέροχη βελούδινη υφή που θυμίζει σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι. Ακριβώς αυτό θα πετύχεις με αυτή τη συνταγή για ένα βελούδινο γιουβέτσι που λιώνει στο στόμα!

Tip: Αν νηστεύεις (ή είσαι vegan) αντικατέστησε τη φέτα με λευκό φυτικό τυρί

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 μελιτζάνες
  • 4 ντομάτες (χτυπημένες στο μπλέντερ)
  • 1/2 λίτρο (2 φλυτζάνια) καυτό νερό
  • 300 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
Για το σερβίρισμα
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτα (φυτική - προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεσαία κομμάτια
  • Τις βάζουμε σε ένα μπολ με άφθονο αλάτι και νερό που να τις σκεπάζει. Με αυτό τον τρόπο τις ξεπικρίζουμε και τις βοηθάμε να μαγειρευτούν πιο γρήγορα.
  • Σε ένα τηγάνι σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις μαγειρεύουμε να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Πλένουμε τις ντομάτες, τις καθαρίζουμε και τις χτυπάμε στο μπλέντερ
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας στο τηγάνι
  • Σιγομαγειρεύουμε να δέσει η σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το κριθαράκι να πάρει χρώμα.
  • Μεταφέρουμε και το κριθαράκι στο ταψί
  • Ανακατεύουμε
  • Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
  • Ανά 15 λεπτά ανακατεύουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι καυτό νερό.
  • Τα τελευταία 5 λεπτά ψησίματος προσθέτουμε χοντροσπασμένη φέτα
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και τριμμένη φέτα.
Cool Artisan