Είναι η σούπα που λατρεύω να “ανοίγει” κάθε γιορτινό τραπέζι! Φέτος όμως θα την κάνω απαλλαγμένη από ζωικά λιπαρά! Την κάνω βίγκαν και καταφέρνω ακόμα πιο πλούσια γεύση, ακόμα πιο δεμένη υφή.
Το μυστικό κρύβεται στο PARVEGANO Piquant & Nutty, το οποίο κλείνει μέσα του όλη την απαραίτητη “τυρένια” αίσθηση. Συνδυάζει αρώματα εσπεριδοειδών, ήπια αίσθηση αρωματικών φυτών με εντάσεις ξηρού καρπού. Δίνει σε κάθε κουταλιά μια ελαφριά, πικάντικη γεύση τυριού.
Υλικά
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 400 γρ. βρασμένα κάστανα (καθαρισμένα)
- 2 γλυκοπατάτες (καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια)
- 1 κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 2 πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 50 γρ. PARVEGANO Piquant & Nutty
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 200 ml γάλα αμυγδάλου
- 1 κτγ λεμονοπίπερο
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κτγ, ξερό θυμάρι
- αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα ταψί λίγο ελαιόλαδο και τους κύβους καθαρισμένης γλυκοπατάτας.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το λεμονοπίπερο, την πάπρικα και το θυμάρι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στους 180°C για 30 με 40 λεπτά.
- Σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε αυτό το σημείο είναι καλό να έχουμε χαμηλή ένταση στη φωτιά για να βγάλουν τα σάκχαρα τους και να καραμελώσουν δίνοντας μια γλυκιά γεύση στη σούπα. Θα χρειαστούν 30 με 40 λεπτά, μέχρι να γίνουν και οι γλυκοπατάτες.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
- Μπλεντάρουμε με ένα ραβδομπλέντερ και η σούπα μας είναι έτοιμη.
- Προαιρετικά μπορείς να σερβίρεις μέσα σε ένα μικρό στρογγυλό καρβέλι για πιο γιορτινή αίσθηση. Κόβουμε την επάνω πλευρά από το καρβελάκι μας, βγάζουμε την ψίχα από το εσωτερικό και σερβίρουμε.