search

Βελουτέ κολοκυθόσουπα με τορτελίνια

Λαχανικά ψημμένα στο φούρνο παντρεύονται με comfort τορτελίνια σε ένα πιάτο που θα σε συντροφεύσει όλες τις νύχτες του κρύου χειμώνα που έρχονται. Το μυστικό είναι να αφήσεις τα λαχανικά σου να “ξεροκαούν” ελαφρώς στο φούρνο κι έπειτα να τα αφήσεις να πάρουν μια βράση στο αμυλούχο νερό που έβρασες τα ζυμαρικά για να δέσει τέλεια η σούπα. Τα ζυμαρικά που επιλέγω εγώ (και σου προτείνω) είναι φρέσκα τορτελόνια. Αν δεν τα βρίσκεις εύκολα όμως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό,τι τορτελίνια βρεις στο super market.



Υλικά

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα
  • 1 πράσο, κομμένο σε φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 200 γρ. τορτελίνια (κατά προτίμηση φρέσκα)
  • 1 λίτρο νερό
  • 200 ml γάλα
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα στους 180°C
  • Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο στη βάση του ταψιού μας.
  • Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι τα λαχανικά μας να "ξεροκαούν" ελαφρώς στην επιφάνεια.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε 1 λίτρο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τα ζυμαρικά από το νερό και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  • Μεταφέρουμε τα ψημμένα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα με το νερό που σιγοβράζει.
  • Προσθέτουμε το γάλα και το τυρί κρέμα.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
  • Προσθέτουμε ξανά τα ζυμαρικά, βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά και σερβίρουμε.
Για το γαρνίρισμα
  • Γαρνίρουμε με 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα, λίγο ελαιόλαδο και λίγο μπούκοβο.
Cool Artisan