search

Veganuary 2024 ep.1: Ρεβίθια σούπα βελουτέ

Ρεβίθια σούπα βελουτέ σε λιγότερο από 15 λεπτά! Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να έχεις ζεστό, σπιτικό, θρεπτικό φαγητό σε λιγότερο από 15 λεπτά. Για το λόγο αυτό σου δείχνω όλους τους τρόπους που μπορείς να “ξεκλέψεις” το χρόνο μαγειρέματος. Παίρνοντας έτοιμα ρεβίθια (στον ατμό ή σε κονσέρβα) φτιάχνεις πεντανόστιμη ρεβιθάδα βελουτέ, χορταστική και φουλ στη φυτική πρωτεΐνη. Και η γεύση είναι απλά ένα όνειρο χάρη στο συνδυασμό από λεμόνι, σκόρδο και ταχίνι!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 480 γρ. ρεβίθια (βρασμένα)
  • 2 καρότα (λεπτοκομμένα)
  • 1 λεμόνι (χυμό)
  • 1 κουταλιά ταχίνι
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ κουρκουμά
  • 1/4 κτγ κύμινο
  • 1/4 κτγ κάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • Φρεσκοψημμένο ψωμί σε κύβους ή κρουτόν
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτσ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Αφήνουμε να πάρουν μια βράση όλα τα υλικά μαζί και να βράσει εντελώς το καρότο.
  • Μπλεντάρουμε με ραβδομπλέντερ.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ψωμί, ελαιόλαδο, μπούκοβο και μαϊντανό.
Cool Artisan