search

Κέικ βρώμης με ταχίνι (χωρίς ζάχαρη)

Η πιο υγιεινή και θρεπτική συνταγή για κέικ με ταχίνι, βρώμη και πορτοκάλι. Είναι μια συνταγή με απλά υλικά  που φουσκώνει υπέροχα και μοσχοβολάει όλο το σπίτι. Αποφεύγω τη ζάχαρη, και χρησιμοποιώ μέλι για να το γλυκάνω.

Tip: Θα πρέπει να λαδώσεις (ή βουτυρώσεις) και αλευρώσεις καλά τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις



Υλικά

  • 300 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (4 περίπου πορτοκάλια)
  • 400 γρ. μέλι
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 200 γρ. βρόμη
  • 20 γρ. baking powder
  • 5 γρ. μπέικιν σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη φόρμα
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτσ αλεύρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στις αντιστάσεις.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χυμό πορτοκάλι, το ταχίνι και το μέλι.
  • Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός για περίπου 4-5 λεπτά.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τη φαρίνα, τη βρώμη, το baking powder και το αλάτι.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι η βρόμη να έχει υφή σαν αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα βρόμης στο μπολ με τα υγρά συστατικά.
  • Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Προετοιμάζουμε μια φόρμα καλύπτωντας τα τοιχώματα με ελαιόλαδο (ή βούτυρο) και αλεύρι.
  • Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μίγμα του κέικ στη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα, στις αντιστάσεις.
  • Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan