search

Vegan Cookies αμυγδάλου με σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)

Μια συνταγή που φτιάνεται σε 5 λεπτά και ψήνεται σε 8. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις τα υλικά σε ένα μπολ και να πλάσεις τα μπισκότα. Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες ενώ το αποτέλεσμα είναι άκρως πεντανόστιμο και απόλυτα πιο υγιεινό από τις “έτοιμες” λύσεις για τις απογευματινές λιγούρες που ψάχνεις τα ντουλάπια για κάτι γλυκό. Η σοκολάτα, σε σταγόνες στο εσωτερικό και σε λευκή κουβερτούρα στο εξωτερικό, είναι καθαρά προαιρετική, αλλά πάντα απογειώνει τη γεύση.

Tip 1: Για γλυκαντικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης ή μέλι στην ίδια αναλογία.

Tip 2: Θα βρεις σταγόνες μαύρης σοκολάτας και λευκή κουβερτούρα στη βίγκαν εκδοχή τους σε καταστήματα με βίγκαν προϊόντα.



Υλικά

  • 80 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
  • 35 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 85 γρ. σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι)
  • 60 ml νερό
  • 1/4 κτγ αλάτι — προαιρετικά
  • 3/4 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ σταγόνες σοκολάτας — προαιρετικά
  • 50 γρ. λιωμένη λευκή κουβερτούρα για την επικάλυψη — προαιρετικά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι αμυγδάλου, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη
  • Προσθέτουμε το νερό και το σιρόπι σφενδάμου (ή το μέλι) και αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα
  • Τέλος, προσθέτουμε προαιρετικά τις σταγόνες σοκολάτας και αναμειγνύουμε.
  • Το μείγμα στο σημείο αυτό μοιάζει σαν να μην έχει δέσει. Πλάθουμε τα μπισκότα πιέζοντας με την πάλαμη μας να σχηματιστούν σφιχτά μπισκότα
  • Αραδειάζουμε τα μπισκότα σε μια ένα ταψί με λαδόκολλα. Βγαίνουν περίπου 12-14 κομμάτια.
  • Ψήνουμε στους 175°C για 8 λεπτά και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προαιρετικά γαρνίρουμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα.